🔸رایانش ابری از آغاز تا امروز:
شاید اصطلاح “رایانش ابری” در چند سال گذشته، مفهوم پیچیده و دور از دسترسی را برای ما تداعی میکرد و گمان میکردیم با این تکنولوژی فاصلهی بسیاری داریم؛ اما امروز، اگر نگاه دقیقی به اطراف داشته باشیم، حضور این فناوری را در همهی ابعاد زندگی خود میبینیم. ایمیلها، حسابهای کاربری در سرویسهای مختلف، حافظههای ابری و حتی دفترچهی تلفن موبایل ما هم، با فناوری رایانش ابری کار میکند و این موضوع، نقش پررنگ این رایانش را در زندگی روزمرهی ما نشان میدهد.
از مثالهای ملموس رایانش ابری میتوان به جیمیل اشاره کرد؛ یعنی سرویس ایمیل گوگل که امروزه از طریق همهی دستگاههای هوشمند میتوانید آن را کنترل کنید. نمونهی دیگری که امروزه در کشور ما پرطرفدار شده، پیامرسان تلگرام است که با استفاده از همین فناوری، همهی پیامهای شما را با دوستانتان نمایش میدهد و این پیامها، در همهی دستگاههای شما، بهشکل یکسان و بدون محدودیت مکانی، در دسترس است.
با اینکه رایانش ابری در سالهای اخیر جنبههای مختلف زندگی ما را فراگرفته است، اما پیشینهای شصت ساله دارد. بیش از شصت سال پیش، متخصصان به این نتیجه رسیدند که باید منابع سختافزاری را به اشتراک بگذارند، تا هزینهی خرید قطعات را کاهش دهند. شاید “جان مککارتی” نخستین دانشمندی بود که این کار را روی یکی از کامپیوترهای آیبیام پیادهسازی کرد. به همین دليل، متخصصان او را پدر علم رایانش ابری میدانند. پروفسور مککارتی سال ١٩۶١ در سخنرانی خود در جشن یکصد سالگی دانشگاه امآیتی، مفاهیم اولیه رایانش ابری را برای دنیا توضیح داد و گفت زمانی خواهد رسید که کامپیوترها، منابع سختافزاری و نرمافزاری خود را با یکدیگر به اشتراک خواهند گذاشت. تقریبا ۴٠ سال طول کشید تا دنیا متوجه حرف های او شود و رایانش ابری شکل بگیرد. امروز این اتفاق افتاده است و منابع سختافزاری و نرمافزاری، مفاهیم تازهای پیدا کردهاند.
” جیمیل، حسابهای کاربری در سرویسهای مختلف، تلگرام و… از نمونههای استفاده از رایانش ابری هستند.”